Przykładowy jadłospis
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: pieczywo mieszane, masełko, twarożek ze szczypiorkiem, herbatka
II Śniadanie: koktajl truskawkowy
Obiadek: rosół z makaronem i zieleniną ,pierożki z mięsem z indyka, surówka z kapusty pekińskiej, kompot
Podwieczorek: ryż brązowy z musem brzoskwiniowym
II Podwieczorek: gruszka
WTOREK
Śniadanie: rogal maślany, masełko, miód naturalny , herbatka, kakao
II Śniadanie: jabłko
Obiadek: ogórkowa z ziemniakami, makaron świderki, potrawka z wieprzowiny w sosie z warzywami, kompot
Podwieczorek: pieczywo mieszane, ser żółty, pomidor, herbatka
II Podwieczorek: wafle ryżowe
ŚRODA
Śniadanie: pieczywo mieszane, masełko, szynka, talerz warzyw, herbata
II Śniadanie: banan
Obiadek: zupka z fasolki szparagowej z ziemniakami, ziemniaki, gołąbki bez zawijania, kalafior na ciepło, kompot
Podwieczorek: makaron razowy z serem białym, mus owocowy, herbatka
II Podwieczorek: jabłko
CZWARTEK
Śniadanie: pieczywo mieszane, masełko, jajko na twardo, talerz warzyw, herbatka
II Śniadanie: marchewki
Obiadek: barszcz czerwony z ziemniakami, naleśniki z serem i polewą jogurtową, jabłuszko prażone, kompot
Podwieczorek: ciasto drożdżowe, pomarańcze, herbatka
II Podwieczorek: chrupki kukurydziane
PIĄTEK
Śniadanie: owsianka z jogurtem naturalnym, pieczywo mieszane, masełko, powidła śliwkowe, herbatka
II Śniadanie: pestki słonecznika, dyni i rodzynki
Obiadek: minestrone z ryżem, ziemniaki, ryba panierowana, bukiet warzyw, kompot
Podwieczorek: grzanki z musem jabłkowym, herbatka
II Podwieczorek: sok jabłkowy